OM PROJEKTET FFC

Formålet med projektet Foundation for Change er at styrke unge frivilliges engagement i deres organisationer og i civilsamfundet. Nøgleordet er empowerment, altså myndiggørelse.

Det gør vi hovedsageligt ved at arrangere træninger for og med unge frivillige myanmesere, så de både har mod på at deltage i den forandringsproces, Myanmar oplever, og på at lave egne frivillige projekter i Foundation for Change og i deres samfund.

Vi har lejet et lokale i YMCAs bygning midt i Myanmars største by, Yangon, hvor vi sammen med lokale unge vil indrette en Youth Hub (et form for frivillighedshus). Lokalet er også kontor for vores lokalt ansatte projektkoordinator. Projektkoordinatoren står sammen med en projektgruppe for at arrangere uddannelse og arrangementer for de unge frivillige i netop det, de efterspørger.

De frivillige ønsker at vide mere om planlægning af events, ledertræning, kommunikation, fundraising, evaluering, motivation og dialog. Og de unge ønsker at lære på deres præmisser, hvor de lærer ved selv at udføre, i stedet for at sidde foran en tavle. Det er nogle temaer, som vi har rigtig mange års erfaring med i både FDF og KFUM og KFUK, så derfor er det oplagt for os at give det videre, vi selv er bedst til.

For at gøre det, har vi brug for midler til at dække omkostninger under uddannelse for og med de frivillige, betale for de redskaber, de har brug for og ikke mindst give den lokalt oprettede projektgruppe midler, som de frivillige kan søge til de projekter, de ønsker at arbejde med for at udvikle deres lokalområder.

Kilde: MinglabarMyanmar